19 TOP 36 10 3 23 33
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 12-09-2022 09:17:00

O21 Divisie 1 | ADO Den Haag O21 boekt zwaarbevochten overwinning

Voorafgaand aan de wedstrijd van ADO Den Haag O21 was de hand van de technische staf van de eerste selectie duidelijk te zien in de opstelling. Maar liefst acht spelers uit de basis komen min of meer uit de selectie van het eerste team.

tekst: Glenn Duijzer
Rafael Struick, ADO Den Haag
Rafael Struick

De opstelling van Feyenoord O21 was op één plek gewijzigd met die van afgelopen dinsdag, waarin de Rotterdammers in actie kwamen in Londen tegen Arsenal (1-1). Mohamed Taabouni stond toen niet in de basis.

Het eerste kwartier werd vooral uitgevochten op het middenveld, waarbij Feyenoord iets meer balbezit had. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar kwam voort uit een slechte terugspeelbal vanuit de Haagse voorhoede. Nesto Groen kreeg de bal in de loop mee, maar vond een uitstekende Kilian Nikiema op zijn weg. De Haagse doelman onderscheidde zich toch wel in het eerste half uur door een tweetal inzetten van buiten het strafschopgebied te pakken.

Arbiter Aafoullah was een liefhebber van mannelijk voetbal, maar met vasthouden van shirts had hij weinig. Het leverde Rafael Struick en Leo Sauer (Feyenoord O21) een gele kaart op. Op slag van rust was er toch nog een mogelijkheid voor de bezoekers, nadat Antoni Milambo de bal op de vrijstaande Jaden Slory had gelegd. De Rotterdamse aanvaller wipte de bal naast de goed uitkomende Nikiema.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor ADO Den Haag O21, nadat Nick Broekhuizen de bal van buiten het strafschopgebied ineens op het doel schoot. Nog geen minuut later was er een kans aan de andere kant, nadat de Haagse doelman Nikiema de bal in de voeten van Dermane Karim plaatste. De Feyenoorder schoot de bal echter in het zijnet. Na een uur spelen kwam ADO Den Haag O21 op een enigszins verrassende 1-0 voorsprong.

Een mooie dieptepass van Aiman Achemlal kwam bij Rafael Struick (foto) en de Haagse aanvaller soleerde door de Rotterdamse vereniging om de bal tergend langzaam over de doellijn te zien rollen: 1-0. Nog geen drie minuten later werd de stand zelfs 2-0. Na een prima bal van diezelfde Struick op Malik Sellouki. De Franse aanvaller nam de voorzet ineens op zijn schoen en zag de bal snoeihard door het midden van het doel in de touwen belanden: 2-0.

Na deze treffers voerde Feyenoord de druk nog verder op en kwam ADO Den Haag O21 bijna niet meer van de eigen helft af. Dat resulteerde in het Haagse kwartiertje in de 2-1 doordat invaller Ilyas El Moussaoui alleen op het Haagse doel af mocht lopen. Ditmaal wist doelman Nikiema geen redding de brengen: 2-1. ADO Den Haag O21 moest de laatste zes minuten met een man minder spelen omdat Struick tegen zijn tweede gele kaart (en dus rood) was aangelopen. Ondanks een man minder wist Feyenoord niet meer gevaarlijk te worden.

Komende dinsdag speelt ADO Den Haag O21 een oefenwedstrijd op Sportpark Polanen tegen SC Monster. De Aftrap is om 20:00 uur.